lauantaina, kesäkuuta 28, 2008

pakkaamishelvetti

Tässä nämä 12cm puseroa, olen päässyt siihen vaiheeseen että nämä pitsiraidat menevät enää vain keskellä edessä, muualla on sileätä. Inhoan pakkaamista yli kaiken, pieni osa listasta on tehty. Mulla on säilössä muutaman edellisen vuoden listat ja joistakin tavaroista olen jälkikäteen laittanut maininnan, että älä jatkossa ota mukaan, et todellakaan tarvitse. Kunpa osaisi vaatteissakin sanoa samalla tavalla, yleensä on kuitenkin pari lempparivaatetta mitä käyttää jatkuvasti ja muut palaa yhtä siisteinä ja koskemattomina kuin lähtiessä.

Käsitöistä olen nyt ajatellut ottaa ylläolevan puseron mukaan ja lisäksi aloittaa neulakintaat tummanpunaisesta Tovesta. Ehkäpä vielä ottaisin sukkalankaa...?

Matka on siis nypläysaiheinen reissu, mennään ensin laivalla Ruotsiin ja sieltä omalla bussilla reittiä Mön-Tönder (nämä Tanskassa)-Groningen (missä OIDFAn pitsikongressi)-Amsterdam-Brugge-Kortrijk-Brysseli-Travemunde-Helsinki. 21 henkeä lähtee kaikenkaikkiaan, toivottavasti tulee kiva reissu :)

perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

pienenpienet ostokset

Eilen oltiin kaverin kanssa menossa lounaalle ja kas vaan matkalle sattui Fiinaneule, kassaneiti kysyi tarvitsenko apua, mä siihen että ei kiitos, kaverin tehtävä on kaitsia mua, etten osta lankaa. Mutta kun Annan silmä vältti ;) mukaan tarttui viisi kerää La Alpacaa ihanuutta, olivat tietty halvennuksessa. Yksi kerä Inkaa (alpaca+villa-sekoite) on sitten Menitasta, minne menin myöhemmin ihan omin päin. Yksi kerää on ennestään, eri värjäyserää tietenkin, mutta en keksinyt mitä yhdestä olisin saanut aikaiseksi, joten ostin sille seuraa.
Ja nämä kaunokaiset tuli myös eilen postitse, sukkaplokit Liinan villat -blogista.

Arrrggh!

Siis että olikin hermoja raastava aloitus! Mummi toivoi, että tekisin hänelle tollaisen puseron.
Kaivoin saman tien runsaita lankavarastojani, Hjertegarnin Ribboon (soija + bamboo) tiheys, väri ja koostumus sopii malliin. Piti luoda 216 silmukkaa. En millään löytänyt mun vastikään ostettua laskuriapuria, laskin päässä, koko ajan menin laskuissa sekaisin, niin että loppujen lopuksi äiti ne silmukat mulle laski. Purin ensin kerran, kun en lukenut riittävän tarkasti ja aloitin väärästä kohtaa mallikertaa. Illalla neulottuani jo varmaan 5cm, ajattelin siirtää osan toiselle puikolle ja katsoa kuinka leveä se oikeasti on, samassa huomasin, että neule on kiertynyt (ja lisäksi tod. iso) ja eikun purkuun. Kello oli siinä vaiheessa jo myöhään, jätin hautumaan aamuun. Aamulla pirtsakkana klo 8 (myös remonttimiehet avustivat herätyksessä) luon uuden silmukkasatsin, yhdistän taas, neulon yhden kerroksen ja tiputan muutaman silmukan, siinä vaiheessa niitä on todella hankalaa poimia, ja eikun taas purkuun. Luodaan taas 198 s, skitsotaan ainakin x 10 ettei neule ole kiertynyt, neulotaan muutama kerros mallineuletta ja huomataan että mallissa on virhe, kuvassa näyttää erilaiselta. Tehdään käsityötapaamisessa mallitilkku lehden ja omalla mallilla, hyväksymiskierroksella päädytään mun malliin, puretaan jälleen (ei sentään tarvinnut enää luoda silmukoita) ja aloitetaan jälleen väärästä kohtaa, mutta enpä enää välitä pikkuyksityiskohdista :)) Kun tulin kotiin, tarkistin seuraavasta lehdestä ettei vaan olisi tullut korjausta, mutta ei ole näkynyt, en tiedä jaksanko ”reklamoida”. Että sellaista aloitusta täälläpäin...
Kiitos seurasta ja henkisestä tuesta käsityötapaamisen osallistujille :)

keskiviikkona, kesäkuuta 25, 2008

step on, step on

Tässä nämä vihdoinkin ovat, päättelin samantien langat ja kaikki. Raidat on aika hyvin mätsätty, eli ruskeat osuvat kohdalleen ja muut on vastaväreinä :) Lankana Austermannin Step yhtä metriä vaille 100g miesten kokoon, nyt täytyy vaan toivoa etteivät ole saajalleen liian naftit. Itselle muistiin: Baudelaire-sukan ohjeesta poiketen ennen kantapäätä tee sentti pidempään kuin suosittelevat!!
Edelleen Baudelaire -sukan kantapää, 68s. Aloitus Magic cast on. Tehty Addi -pyöröllä 3.0 yhtä aikaa.
Little Knits -kaupasta tilasin muutaman Noro-kerän. Aivan viime hetkellä poistin koristani 10 kerää a 25g angorasekoitusta, vähänkö vaatii itsehillintää ;) Itsehillinnästä voi sitten keskustella, että olisinko tarvinnut edes niitä Noroja...
Sunnuntaina lähden kahden viikon reissuun (kerron myöhemmin lisää) ja nyt pähkäilen kovasti mitä ottaisin matkakäsityöksi. Jotakin sellaista mikä ei vaatisi lisäselvityksiä esim. netistä, ei tarttis sovittaa, riittävän helppoa eikä aiheuttaisi matkapahoinvointia, vaikeata...

maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Nam!!

Tässä lopputuote eilen tekemästäni rahkasta, olivat tosi hyviä! Viimeinen kaksikko paloi pohjaan, kun piti katsoa mitä Serranon perheen seuraavassa jaksossa tapahtuu ;) Ja vasta isossa valokuvassa huomasin kissankarvan komeilevan tuolla, mutta enpä huomannut syödessä. Se on niin arkipäivää että kissankarvoja on joka paikassa ;)

Ehkäpä ensi kerralla jotakin valmista neulerintamallakin...

sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2008

ruoanlaittopäivitys

Nyt saa äkkiä arvata kuinka paljon piimää + maitoa on mennyt alla olevan rahkamäärän aikaansaamiseen
Näin paljon on sitten heraa jäljellä
Ja oikea vastaus on 2 litraa piimää ja 1 litra maitoa. Ei ikinä uskois. Viimekertaisesta herasta tuli muuten todella hyvänmakuiset letut.

pari keskeneräistä

Esittelen tämän vauvan haalarin tässä vaiheessa, sillä on nimittäin hyvät mahdollisuudet ufoutua, viimeistely ei ole mun vahvimpia puolia.
Nämä "banaanit" ovat sen sijaan edistyneet viime päivinä. Täytyy selvittää minkä pituisista sukanvarsista saaja tykkää, jos lyhyistä, loppu häämöttää hyvinkin äkkiä.
Menin eilen klo 23 nukkumaan, heräsin pirteänä klo 7. Nousin ja rupesin neulomaan + kuuntelemaan netistä äänikirjaa (Librivox). Sitten rupes taas väsyttämään n. klo 9 ja seuraavan kerran heräsin klo 13. Nyt tuolla jauheliha odottelee muuttumista lihapulliksi. Ja jos saan aikaiseksi lähteä kauppaan, illan ohjelmaan kuuluisi rahkan teko (ja siitä rahkasta sellaisia makeita rahkaleivonnaisia). Mun ruuanlaittovillitys sen kun jatkuu, kummallista...

perjantaina, kesäkuuta 20, 2008

Hyvää Juhannusta!

Eilen alkoi kuukauden loma, jippiii!! En ole aivan vielä asiaa tajunnut..

Hyvää Juhannusta kaikille blogin lukijoille!

tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Houkutuksia

Äskeinen blogikierros tuotti muutaman suosikkilinkin muutenkin ääriään myöten täynnä olevaan suosikkikansioon. Ja netti on pullollaan houkutuksia, jaan vähän tuskastani teidän kanssanne ;)

Yksi saksalainen nettilankakauppa, hinnat vaikutti kohtuu edullisilta, vaikka otetaan mukaan postituskulut. En vielä tilannut, sinnittelen toistaiseksi.

Uusi nettineulelehti (toinen numero ulkona) The Inside Loop, missä pari kivaa mallia.

Jälleen nettilankakauppa (ColourMart) josta saa luksuslankoja siedettävään hintaan (ei kauheasti vertailutyötä takana kylläkään).

HUOM! Kaupat eivät heikkohermoisille ;)

maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

munakoisotahna

Neulerintamalla on hiljaista, mutta kerronpa mitä tein tänään ruuaksi. Ruokaa laitan hyvin harvoin, yleensä näen jonkun hyvältä kuulostavan reseptin netissä ja hirveällä tohinalla laitan jotain erikoisuuksia. Tämänpäiväisestä tuotoksesta tykkäsin tosissaan.

Elikäs esitän sen tässä pääpiirteissään (alkuperäinen ulkomaisella ruokasivustolla):
2 keskikokoista munakoisoa, 1 tomaatti, kourallinen saksanpähkinöitä, 2 valkosipulikynttä, persilja, 0,5-1tl suolaa, pippuria, 3 rkl öljyä (laitoin 2), 1 rkl omenaviinietikkaa.

Pese munakoisot, pistele muutamasta kohtaa haarukalla, paahda uunissa 220ast 25-40min kunnes pehmeät. Jäähdytä ja kuori. Sekoita kaikki sauvasekoittimella tahnaksi. Syödään leivän tai tomaatin päällä.
Laitoin ison kourallisen tuoretta persiljaa, en tiedä paljonko olis pitänyt. Tosi hyvää tuli!

lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

kolmas kukka

Tässä tämä kolmas ja viimeinen laatuaan oleva kukka. Kuvassa vielä keskeneräisenä, alempana jo täysin valmiina. Tykkään tosta eniten, tasaisin kolmesta ja valmistui nopeimmin. Olen päättänyt jo minkä koukeron teen seuraavaksi, täytyy vaan selvittää pari juttua ensin, kuten mistä päin pitäisi aloittaa..

torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Knitty

Uusi Knitty on ilmestynyt! Spring forward -sukat on kivat ja mohairhuivi, mulla on vielä mohairiakin jäljellä olisko just 3 kerää valkoista, vihreätä taisi olla 5, siitä vois tehdä jotakin isompaa. Myös vauvantakki vaikutti toteuttamiskelpoiselta, tosin ehkä eri kiinnityssysteemillä.

Ufot ei etene mihinkään, mutta ainakaan en ole aloittanut mitään uuttakaan! Enkä ostanut tässä kuussa lankaa!

keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Lapasia (haaveilua)

Eilen esittelemäni kukka on valmis, jee! Unohdin blogata viime torstaina saamastani Haaviston Sata Kansanomaista Kuviokudinmallia -kirjasta (kiitos Maaritille!). Tässä voi katsoa minkälaisia versioita ihmiset ovat saaneet aikaiseksi kirjan malleista. Lapaset eivät juuri ole to do -listani kärjessä, joten en ole tonne ilmoittautunut. Mutta tässä samassa voisin esitellä muutaman mallin viime kesänä hankkimastani venäläisestä lapaskirjasta. Tykkään värikkäistä lapasista, joten tämä poiminta on sen mukaista. Kirjassa toki monta muutakin kivaa mallia.

tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

nypläyksen edistyminen

Eilen ja tänään olen saanut tuon verran toisen kukan ulkoreunusta. Jotakin on parempaa kuin ekassa kukassa ja jotakin taas epätasaisempaa... Nooh todennäköisesti valmiissa taulussa erot eivät pistä silmään

maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Kukka riehuu

Olin äsken tietokoneella nojatuolissa, läppäri sylissä ja Kukka (mun toinen kissoista) pitkittäin sylissä. Yhtäkkiä se säikähti jotakin, en edes tajunnut mitä, kovalla vauhdilla ponkaisi juoksuun ja kas vaan mun alaselässä komeilee muutama pitkä naarmu. Huusin kuin leikattava ja läppäri tippui lattialle. Onneksi näyttää vielä toimivan! Kukka on hirveä pelkuri, aina on säntäilemässä tieltä, kun kävelen edes vähän kohti. Sen lempipiilopaikka on peiton alla, vaikka miten olisi kuumaa. Kun joku tulee kylään, Kukkaa ei kyllä tulla näkemään koko iltana. Tässä kuitenkin hauska video missä se huitoo käpälillään. Poistan sen muutaman päivän päästä, ettei vie turhaa tilaa. Video on väärin päin, en osaa kääntää sitä :)

sunnuntaina, kesäkuuta 08, 2008

pyöräilyä

Mitään käsitöitä ei ole edistynyt kuvattavaan/esiteltävään muotoon. Monesti on ollut vaan "plääh"-fiilis, tuntuu että jotakin pitäisi tehdä, mutta en tee silti. Yhdet sukat oli tossa mun edessä parin tunnin ajat mutta silmukkaakaan ei ole tullut tehtyä.

MUTTA olen pyöräillyt tänään n. 75km! Käytiin pikaisesti Haagan Alppiruusupuistossakin, ei ollut kylläkään kameraa mukana. Jotkut pensaat kukkii jo täysillä, mutta osa ottaa vasta vauhtia kukkimiseen. Menomatka tuntui vaikeammalta, oli vastatuulta ja paljon ylämäkiä. Mutta paluumatkalla oli positiivinen fiilis, että jee mä selviän tästä. Oli enemmän alamäkeä tai tasaista ja välillä oli myötätuulta. Jos joku on kiinnostunut, http://www.hepo.fi/

keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

ufo II edistyminen

Alempi kuva esittää piiiitkän kesken olleen "jonkun", ajattelin että voisi tehdä koristetyynyliinan. Eli nyt olen neulomassa toisen puoliskon sille. Teoriassa noiden raitojen pitäisi olla 90asteen kulmassa toisiaan vastaan, onnistuu venyttelyllä, muuten näyttää joltain rombilta. Katsotaan mitä tulemaan pitää. Koko on jotakin 38cm, löytyykö sen kokoisia valmiita tyynyjä edes..? Kertaakaan elämässäni en ole kiinnittänyt vetoketjua mihinkään neulottuun (eikä muuallekaan), eli täytynee pysyä nappilinjalla...

tiistaina, kesäkuuta 03, 2008

Drops äänestys

Tässäpä voi äänestää mitä malleja tulee seuraavaan Drops design kokoelmaan. Paljon kivoja malleja!

maanantaina, kesäkuuta 02, 2008

Juliette

Ainakin pehmeytensä puolesta pääsi heti Lexan tarkastuksen läpi. Hetkeksi pistin lattialle ja menin hakemaan mittanauhaa ja siinä tulos.
Tässä tämä Juliette muuten valmiina, pingotusta/kastelua vaille. Vähän villi väri ja mörvelö muutenkin. Mutta valmis :) Ohjeessa on eri tapoja asetella sitä päälle, pääsin perille vain yhdestä, huppuna en saanut toimimaan ollenkaan. Lankana Sandnes Soft Mohair n. 140g, puikot pyöröt 7.0.

Fufoiluun osallistuu myös Scaritsa, jonka blogissa on vaikuttava kokoelma Ufoja :)

sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Sarek lapaset II

Tässä toiset Sarek lapaset, samat strategiset tiedot kuin edellisissä, pari m vajaa 100g. Sama värierä on, mutta toisessa kerässä paljon enemmän kirkkaita värejä, löytyy kirkkaansinistä raitaa, voimakkaan punaista pariin otteeseen. Toinen lapanen on selvästi rauhallisempi. Mutta eipä se kokonaisuutta häiritse. Enää on jäljellä yksi kerä, mitä siitä saisi aikaiseksi? Puolta pienemmät lapaset? Jotakin muuta?

Juliette Moharista on mukavasti edistynyt tänään, niin mukavasti, että oikean käden sormiin sattuu. Pitkään aikaan en ole mitään noin paksuilla puikoilla tehnyt.

Tänään pyöräilin n. 40km ja takapuoli/istuinluut huusi armoa jo retkelle lähtiessä, katsotaan olenko huomenna kävelykunnossa ollenkaan :) Aivan ihana ilma oli pyöräillä, ei liian kylmää eikä liian kuumaa.