torstaina, kesäkuuta 30, 2011

V Balatonfüred

3 helteistä päivää Balatonfüredissä. Balaton järven vesi on jännän maitomainen, kun seisoo vedessä, ei näe omaa kättä reittä vasten. Ihan riittävästi ihmisiä oli liikenteessä, voi vaan kuvitella miten ruuhkaista olisi ollut pari vko myöhemmin sesonkiaikana. Sen ainokaisen uintikerran jälkeen onnistuin sairastumaan flunssaan, höh.
Unkarissa on todella paljon ruusuja joka paikassa, ja mitä erilaisempia.
Niin ja Tsekin ja Unkarin välissä oltiin yksi yö Wienissä, missä satoi aika paljon, ja satona on kuva yhdestä rakennuksesta, jonka skippaan.




keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2011

Suomen lumisin maisema?


Täälläpäin on satanut *lunta*

Tänään kävin kirkkovenesoututreeneissä. Ilmoittauduin toiseksi varamieheksi(naiseksi) naisporukkaan, eli nyt kaikki pitämään peukkuja, ettei mun tarvitsisi oikeasti soutaa. Ja nyt kyseessä on siis Sulkavan soudut heinäkuun alkupuolella. Olen soutanut niissä x 3, aina muutama vuosi väliä, että ehtii unohtua miten kauheata se olikaan :) Sulkavasta ja souduista mä muuten tykkään, mutta rannalta seuraten.

tiistaina, kesäkuuta 28, 2011

Röyhelöä

Tämä pusero valmistui alusta loppuun meidän bussikiertuematkalla. Olen oikein tyytyväinen; ainoa, että tein tätä niin antaumuksella, että mun kyynärvarsi kipeytyi ja viimeiset parikymmentä senttiä piti tehdä pienissä erissä, jotta ei kipeytyisi pahasti. Kyynärvarsi vieläkin vihoittelee mutta lievemmin.
Lanka: Dropsin Alpaca vajaa 400g
Puikot: 4mm ja 5mm

Tein hihat ja alaosan hiukan pidemmäksi, en ole vielä pessyt tätä ja oletan, että vielä venyvät jonkin verran. Valokuva heti tuoreeltaan paluumatkalla laivalla :)

maanantaina, kesäkuuta 27, 2011

sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2011

Vuosaaren huippu 2011

Ruokailu ennen ja jälkeen pyöräretken. Eilen maidonpelastusoperaatio poiki lettuja.


Hepolaisten retki suuntautui Vuosaaren huipulle, missä ilmeisesti maisemointi on meneillään ja oli aiempaa enemmän hiekkakasoja ja epämääräisiä kivikasoja.

Vuosaaren samata


Jonkun pariskunnan koiruli poseerasi mulle, niin oli pakko ottaa kuva :)
Aurinkolahtea


Vajaa 70km plakkarissa ja olo yllättävän pirtsakka!

lauantaina, kesäkuuta 25, 2011

Levyn parhaita

IV Svojanov/Litomysl

Jana Novak kutsui meidät ystävällisesti pitsikouluunsa, joka on ihana vanha rakennus Svojanovin kylässä. Jana on remontoinut taloa ja yrittänyt säilyttää tämän vanhan tunnelman.
Työpöytinä on vanhat ompelukonepöydät
Jana on tutkinut paikallisia pitsejä, kiertänyt kyliä, etsinyt vanhoja nyplääjiä, opetellut perinnepitsien tekoa hands on.

Jana on pystyttänyt meille pienen näyttelyn ja tarvikemyyntipisteen. Mm. alla olevan kaulakorun malli löytyy Janan uudesta kirjasta.
Janan opastuksella käytiin yhdessä pikkukaupungissa (jonka nimen olen jo unohtanut), missä sijaitsi viehättävä pikkukauppa, mistä löytyi kaikenmaailman käsitöitä sekä myynnissä että näyttelynä, lasitöistä kudontaan, nypläyksestä kehräykseen. Tämä taulu oli mielestäni hieno, valokuva alla ja päällä nyplättyjä kaloja ja muita mereneläviä.
Ja tämä ihana keksintö, saksanpähkinäkuorten päällä pikku nyplättyjä koristeita.
Sitten vaellettin Litomysl kaupungin vanhassa kaupungissa.

Illalla Jana tuli vielä meidän hotellille ja näytti uutta tapaa päätellä pitsiä, katsotaan miten se onnistuu, kun sitä itsekseen pitäisi soveltaa..

torstaina, kesäkuuta 23, 2011

Hyvää juhannusta kaikille blogini lukijoille!




keskiviikkona, kesäkuuta 22, 2011

Takkuilua

Hmm, bloggeri ei suostu lataamaan kuvia, ensimmäinen kerta minulle, mutta varmaan ei muille. Onko pysyväislaatuinen ongelma? Vaiko saattaisi toimia jo muutaman minuutin päästä?

Väsymys on kova ennen pitkää viikonloppua ja lomatyngän alkuun on vielä aikaa. Sunnuntaina pyöräilin hepolaisten kanssa yht. n 70km, käytiin pyörähtämässä Karhusaaressa. Laihduttavaksi reissua ei voi kutsua, koska paluumatkalla mulla oli nälkä (ja myös ruokahimo), jolloinka Lidlista ostin Tupla-patukan, meren herkut -konvehtirasian, ritter sport suklaalevyn, riisisuklaapaketin, litran jätskipaketin, bratwurstipaketin, 4kg hedelmiä. Onneksi en kaikkea syönyt, jossain vaiheessa sitten... Ja 2pv olen pyöräillyt töihin, mistä olen ylpeä, kun se vaatii tunnin aiempaa nousua. Tänään oli vapaa päivä pyöräilystä ja huomenna ei taida uskaltaakaan, kun kerran myrkyä luvattu enkä haluaisi jäädä jonkun puun alle.

Ja asiasta toiseen, tsekissä olen oppinut hauskan sanan; *zmrzlina* eli jäätelö. Osaan jopa lausua sen ;) Lapset parat, niillä varmaan menee aika kauan ennenkuin oppivat sanomaan herkkusanan. 

sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2011

III Svojanov

2,5 päivää oltiin Tsekin pikkukylässä nimeltä Svojanov, viehättävässä hotellissa nimeltään Monika, siellä oli mielestäni koko matkan paras ruoka, vaikkakin illallisella oli vain yksi ruokalaji.
Siellä oli ehkä tähän asti ystävällisin tapaamani kissa (Lexaa lukuunottamatta) ;) Hänestä myös lähti RUNSAASTI karvaa, kuten Helenan housuista saatatte huomata..
Käytiin kylässä myös nypläysguru Jana Novakin kotona, tässä hän tutkii talonsa portilla lahjaksi saamansa sukkien kantapäätä (Marja-Leena).
Hänen kotonaan oli muutamia saman taiteilijan keramiikkatöitä
Svojanovin linna